E savetovalište

Dragi roditelji i budući roditelji,

Danas u doba brzog tempa života, različitih negativnih uticaja na razvoj deteta kao i izazova koje roditeljstvo postavlja pred svakog čoveka, „Plava ptica“ je pokrenula otvoreno on-line savetovalište za roditelje.

Ideja ovog programa je da roditeljima koji su u izazovima roditeljstva i odgovori na sledeća pitanja : Kako da se postavim vaspitno prema svom detetu? , Koje su igre stimulativne za moje dete? , Kako da podstičem njegov razvoj? , Da li je ponašanje mog deteta uredno? Da li razvoj govora ili motorike kod mog deteta kasni? Šta treba da zna dete na određenom uzrastu?

Sva ova pitanja su nešto što se svaki roditelj zapita. Svi se pre svega brinemo o tome da li je razvoj našeg deteta uredan ili ga nešto ometa i usporava, te kako da još bolje podstičemo svoje dete da se razvija u zdravu i srećnu ličnost.

Putem ovog savetovališta roditelj može putem maila postaviti željeno pitanje ili izneti svoju dilemu. Stručni tim „Plave ptice“ će dati odgovor na pitanje roditelju, a ukoliko budemo smatrali da je pitanje koje je postavljeno može biti zanimljiv i za druge roditelje on će biti objavljen na javnoj stranici. Svakako korišćenje savetovališta je anonimno te se pri objavljivanju odgovora neće objaviti bilo kakvi lični podaci o korisniku.

Dakle putem maila  savetovalisteplavaptica@gmail.com  možete uputiti svoja pitanja obavezno je naglasiti uzrast deteta.

Na pitanja odgovaraju

Ivana Papuga Zazuljak, defektolog, Marko Košutić, defektolog, Jovana Krivokuća, vaspitač specijalista, Tamara Bekvalac, medicinska sestra.

Često postavljana pitanja i odgovori