Novosti u vezi zapošljavanja osoba sa invaliditetom

Udruženje Plava ptica je organizovalo okrugli sto o zapošljavanju osoba sa invaliditetom sa ciljem da se poslodavci upoznaju sa olakšicama i mogućnostima pri zapošljavanju osoba sa invaliditetom kao i da se predstavi plan podrške poslodavcima i radnicima koji Udruženje MNRO „Plava ptica“ nudi.

Na okrugli sto je pozvano preko 60 poslodavaca, a okruglom stolu je prisustvovalo 5 poslodavaca SIGMA Crvenka, ZALIV Crvenka, EKO PLAST Kula, JAFFA Crvenka, i kafe STAR Kula kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na pokazanoj društvenoj odgovornosti.

Svakako najznačajnija poruka okruglog stola je da Udruženje poziva poslodavce da se jave za podršku na programu volontiranja u kome osoba sa teškoćama u razvoju volonterski 1-2 dana nedeljno radi kod poslodavca kako bi stekla radne veštine i iskustvo i delovala kao primer drugim poslodavcima da je zapošljavanje osoba sa invaliditetom moguće i opravdano .

Ovaj vid saradnje je ostvaren sa Kafe STAR Kula, SIGMA Crvenka, frizerski salon KOD JUCE Kula, Opština Kula, str “DH DIO” Kula , gde naši korisnici volontiraju jednom nedeljno na različitim poslovima.

U proteklom periodu i 4 osobe sa invaliditetom je posredstvom programa JAVNI RADOVI koji finansira NSZ zaposleno u Udruženju „Plava ptica“ i na taj način stiču svoje prvo radno iskustvo u redovnom radnom odnosu. Program javnih radova traje 4 meseca.

Podelite ovaj članak!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.