Svečano uručenje licenci za rad organizacijama socijalne zaštite

U sredu 25. maja u Palati Srbija u Beogradu Ministar za rad zapošljavanje socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin i pomoćnica ministra Branka Gajić uručili su na svečanom prijemu Licence organizacijama i ustanovama pružaocima usluga socijalne zaštite.

Na prijemu je pristustvovao i direktor „Plave ptice“ kome je uručena Licenca za uslugu Dnevni boravak za decu mlade i odrasle sa fizičkim invaliditetom i mentalnim teškoćama.

Proces licenciranja je „Plava ptica“ završila među prvim ustanovamau Srbiji, a dobijanje licence znači da organizacija u svom radu ispunjava funkcionalne i strukturne standarde (stručnost i broj osoblja, prostor i opremu, procedure rada) koji su na visokom nivou i u skladu sa zemljama Evropske unije.

Licenca kao kruna našeg rada na uspostavljanju usluge dnevnog boravka za decu je dodeljena na maksimalni period od 6 godina i ona je uslov da lokalna zajednica može i mora da nastavi sa razvojem usluga ove vrste.

Udruženje „Plava ptica“ je osim dnevnog boravka dobilo i licencu za usluge smeštaja odraslih lica čije se uručenje očekuje u narednom periodu.

 licenca

Podelite ovaj članak!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.