ODRŽANE OBUKE ZA LIČNE PRATIOCE

Udruženje za pomoć MNRO „Plava ptica“ je protekla dva vikenda bilo domaćin obuke za lične pratioce deteta. Naime održana je obuka za 35 ličnih pratioca i stručnih radnika iz opštine Kula, Srbobran i Bačka Topola. Radi se o akreditovanom programu obuke za ovu uslugu socijalne zaštite koja je neophodna kako bi se usluga za decu obezbeđivala na što kvalitetnijem nivou.
Usluga ličnog pratioca deteta se obezbeđuje deci koja pohađaju osnovne i srednje škole a potrebna im je dodatna podrška kako bi nesmetano bili uključeni u obrazovni sistem. Ovo je usluga koja predviđa pomoć detetu u kretanju do škole i u školi/vrtiću, podršku u zadovoljavanju osnovnih potreba, kao i podrška u komunikaciji i stvaranju odnosa sa vršnjacima.
Uslugu ličnog pratioca Udruženje „Plava ptica“ obezbeđuje za 26 dece a uslugu finansira Opština Kula kao naručilac usluge. 
Završetkom obuke stekli su se uslovi za Licenciranje ličnih pratioca i same usluge od strane Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.

Podelite ovaj članak!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.