ŠKOLA ZA MLADE LIDERE

Želiš da utičeš na promene u društvu i da svojim znanjem i angažovanjem aktivno menjaš na bolje društvo u kojem živiš?

Ako je tvoj odgovor DA! Onda se prijavi za Školu za mlade lidere!

Forum mladih sa invaliditetom u partnerstvu sa Udruženjem studenata sa hendikepom pozivaju mlade sa invaliditetom/hendikepom širom Srbije da se prijave na jedinstven edukativni program:

 

“ŠKOLA ZA MLADE LIDERE SA INVALIDITETOM/HENDIKEPOM”

Škola je namenjena mladima sa invaliditetom/hendikepom (starosti 15-35 godina) koji žele da doprinesu promenama u svojim lokalnim zajednicama i rade na ličnom razvoju. Program škole je osmišljen da osnaži mlade lidere i liderke sa invaliditeton/hendikepom u oblasti samozastupanja, političke participacije, socijalnog uključivanja, antidiskriminacije i liderskih veština kao ličnih osobina za obavljanje aktivne uloge u društvenim i omladinskim aktivnostima.

 

Ključne oblasti obuka su:

  1. Inkluzivna omladinska politika, ostvarivanje zagarantovanih prava i učešće mladih sa invaliditetom/hendikepom u društvenim procesima;
  2. Javno zagovaranje i javni nastup;
  3. Digitalne i medijske veštine u aktivizmu.

Realizovaće se 3 obuke, svaka obuka će trajati 3 dana, sa dinamikom realizacije jednom mesečno, i biće održane na različitim lokacijama u novembru, decembru, i januaru mesecu.

Organizatori pokrivaju troškove: prevoza*, smeštaja na bazi punog pansiona, ishrane, obezbeđivanja radnih materijala za sve učesnike i učesnice.

*za osobe koje dolaze svojim kolima organizatori refundiraju troškove prevoza u iznosu od 17 dinara po pređenom kilometru, s tim što je potrebno da najmanje tri osobe dođe istim vozilom. Za realizaciju refundacije potrebno je uzeti gotovinski račun za gorivo.

Projektni tim pokriva troškove angažovanja personalnog/e asistenta/kinje mladima sa invaliditetom/hendikepom kojima je potrebna za učešće u radu, radne materijale u različitim formatima (na osnovu prethodno iskazanih potreba – elektronski, uvećana štampa…), i ostale oblike prilagođavanja individualnim načinima funkcionisanja (ukoliko su prethodno jasno naznačeni u prijavnom formularu koji sledi u nastavku).

Broj mesta za polaznike i polaznice Škole je ograničen, a biće izabrane osobe iz većeg broja različitih mesta u Republici Srbiji.

 

Popunjeni prijavni formular poslati na adresu prijave@fmi.rsnajkasnije do 15. novembra 2018. godine.

Prijavni formular možete pronaći na sledećem linku: Prijavni formular.docx

Za sve dodatne informacije pišite nam na mail prijave@fmi.rs  ili nam se javite na 011 39 101 06 ili 069 730 755.

Podelite ovaj članak!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.