SVEČANO OTVARANJE SLUŽBE ZA POMOĆ U KUĆI

Opština Kula i Udruženje “Plava ptica” su na osnovu raspisane javne nabavke za usluge pomoć u kući sklopili ugovor po kome će kao jedini licencirani ponuđač ove usluge pružati Udruženje “Plava ptica” u narednih osam meseci. Za ove namene je iz lokalnog budžeta i namenskih transfera Ministarstva za socijalnu politiku izdvojeno nepunih tri miliona dinara.
Tim povodom predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić, direktor “Plave ptice” Marko Košutić i predsednica Upravnog odbora Dobrila Kalezić Pindović su održali konferenciju za medije kako bi upoznali građane sa sadržajima koje usluga nudi.

U okviru pomoći u kući najstarijim sugrađanima i osobama sa invaliditetom su u svim mestima opštine dostupni pomoć u održavanju stana, usluge nege, praćenje vitalnih parametara, nabavke, kao i dostava kuvanog obroka. Svi građani mogu koristiti ove usluge uz simboličnu participaciju , a maksimalni kapacitet službe koju čini 7 negovateljica je 34 korisnika/ce.

Rad službe je podignut na viši nivo jer su uvedene i preventivne posete i podrška medicinskih sestara kao i posete socijalnog radnika svim korisnicima.

Za negovateljice je obezbeđeno vozilo, a u narednom periodu će se obezbediti i električni skuter kako bi se postigla maksimalna efikasnost i bolji uslovi rada, a unapređen je i položaj negovateljica u smislu obezbeđenog radnopravnog statusa.

Veliku zahvalnost iskazujemo Opštini Kula koja kao odgovorna lokalna samouprava ima sluha za razvoj i unapređenje usluga socijalne zaštite i koja je kao naručilac usluga izuzetan saradnik na unapređenju sistema lokalnih usluga socijalne zaštite. 

  

  

Podelite ovaj članak!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.