MODEL RANE INTERVENCIJE

U petak 07. juna 2019. u Novom Sadu je održana Međunarodna konferencija „ZAGONETKE DETINJSTVA – RANA INTERVENCIJA KROZ ISKUSTVA I POGLEDE“ u organizaciji UG Vitezovi osmeha, koja je kategorrisana kao međunarodni stručni skup u Komori socijalne zaštite.

Na ovom prestižnom skupu kome je prisustvovalo preko 250 stručnjaka iz oblasti dečje zaštite iz zemlje i okruženja izlagači su bili pored ostalih i Jasmina Mirović Jones, strukovni fizioterapeut i Vojta terapeut i Marko Košutić, defektolog iz  Udruženja „Plava ptica“ koji su izlagali na poziv organizatora konferencije.

U izlaganju je predstavljena metoda rehabilitacije po Vojti kao i program rane intervencije i dijagnostike za decu u neuroriziku i sa teškoćama u razvoju. Takođe predstavljeni su i rezultati rada naše službe za tretman odnosno konkretni napredak i efekti rehabilitacije na uzorku od 21 ispitanika.

S obzirom da je metod po kome je organizovana služba savetovališta za rani razvoj „Plave ptice“ jedinstvena u Srbiji i regionu, izlaganje naših predstavnika je bilo zapaženo i ocenjeno kao veoma kvalitetno.

Takođe od strane UG Vitezovi osmeha Udruženje „Plava ptica“ je dobilo i priznanje u vidu diplome i statue  „VITEZ TOLERANCIJE“ za nesebičan doprinos promociji vrednosti tolerancije i dobra dela prema socijalno ranjivim pojedincima i grupama.

Podelite ovaj članak!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.