ODOBREN PROJEKAT PRISTUPAČNOST=JEDNAKOST

Udruženje „Plava ptica“ je kao nosilac projekta u partnerstvu sa Narodnom bibliotekom Kula i Opštinom Kula, apliciralo kod Ministarstva za rad boračka i socijalna pitanja sa projektom PRISTUPAČNOST=JEDNAKOST.  Projekat je podržala finansijski Opština Kula, odlukom predsednika Damjana Miljanića, kao i  Ministarstvo u iznosu od 1.674.272,00 dinara.

Cilj projekta je da se projekti javne namene prilagode i učine pristupačnim osobama sa invaliditetom. U zgradi Doma pionira u Kuli će se postaviti lift rampa za korisnike invalidskih kolica koja će omogućiti ulazak u Narodnu biblioteku i službe Udruženja Plava ptica za pomoć u kući, lične pratioce, i dnevni boravak.
 Takođe će se kroz projekat nabaviti računar i softver za slepe i slabovide osobe AN READER, koji će omogućiti da osobe sa oštećenjem vida koriste čitaonicu Narodne biblioteke u Kuli.
Juče je direktor Plave ptice Marko Košutić, u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku potpisao ugovor o finansiranju projekta čija se realizacija očekuje do kraja januara 2020 godine.

Podelite ovaj članak!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.