САСТАНАК СА МИНИСТАРКОМ ДАРИЈОМ КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ

Директор Удружења МНРО „Плава птица“  Марко Кошутић, који председава Савезом Удружења МНРО  Војводине  је 25.11. 2020. године присуствовао састанку са министарком за рад запошљавање борачка и социјална питања проф др Даријом Кисић Тепавчевић и помоћницом министра у сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић.

Састанку су такође присуствовали и Иванка Јовановић извршна директорка Националне организације особа са инвалидитетом , Милан Стошић, председник Савеза слепих, Михаило Гордић представник Савеза глувих и наглувих, и Стана Свиларов представник Савеза инвалида рада.

Састанак је организован у циљу упознавања новоименоване министарке са организацијама за заштиту особа са инвалидитетом које су најрепрезентативније у Републици Србији, ради планирања даље сарадње и подршке коју ресорно Министарство обезбеђује као и о наставку активности на  кампањи СРБИЈА БЕЗ БАРИЈЕРА коју спроводи Министарство у сарадњи са НООИС.

Марко Кошутић је на састанку истакао и презентовао рад  „Плаве птице“ као највећег пружаоца услуга у цивилном сектору, али и целокупни рад Савеза МНРО у коме делује 26 организација у 26 локалних самоуправа у Војводини.  Такође говорено је и о најзначајнијим баријерама и тешкоћама са којима се сусрећу особе са менталним тешкоћама у Србији.

128176024_149948516861726_8891610971588511361_o

Podelite ovaj članak!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.