FORUM MLADIH SA INVALIDITETOM RAZVIO SAJT O PRAVIMA OSOBA SA INVALIDITETOM

Forum mladih sa invaliditetom razvio sajt o pravima osoba sa invaliditetom u različitim oblastima www.pravaosi.rs 

Forum mladih sa invaliditetom već 15 godina uspešno realizuje projekte koje imaju za cilj da unaprede položaj osoba sa invaliditetom u društvu. Organizacija predstavlja i zastupa interese osoba sa invaliditetom u nekoliko oblasti (obrazovanje, zapošljavanje, pristupačnost, socijalna politika i socijalna zaštita), omogućavajući poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom i kreiranje jednakih mogućnosti u društvu. U periodu svog razvoja i delovanja, organizacija je izgradila održiva međusektorska partnerstva sa predstavnicima javnog i privatnog sektora u razvoju inovativnih rešenja za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom.

U svrhu zagovaranja jednakih prava, ravnopravnosti i punog učešća osoba sa invaliditetom u društvu Forum mladih sa invaliditetom je razvio sajt o pravima osoba sa invaliditetom, www.pravaosi.rs , kako bi na jednom mestu objedinio informacije o propisima i procedurama u različitim oblastima: obrazovanje, zapošljavanje, penzijsko i invalidsko osiguranje, socijalna zaštita, zaštita prava, kao i povlastice u pojedinim oblastima. 

Radi punog ostvarenja svih prava, ali i unapređenja postojećih propisa i procedura, potrebna je saradnja aktera iz različitih sektora, civilnog, javnog i poslovnog, ali i informisanost samih osoba sa invaliditetom na koji način mogu da ostvare svoja prava i koje su nadležne institucije podrške u ovom procesu.

Podelite ovaj članak!

One thought on “FORUM MLADIH SA INVALIDITETOM RAZVIO SAJT O PRAVIMA OSOBA SA INVALIDITETOM

  • 3. јануара 2021. at 15:39
    Permalink

    Thank you!!1

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *