OSNOVAN SAVET VLADE SRBIJE ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Odlukom Vlade Republike Srbije sa sednice od 20. maja 2021 godine osnovan je Savet za osobe sa Invaliditetom koji je stručno savetotavno telo Vlade Srbije koje je osnovano sa zadatkom da se vrši koordinacija sa nadležnim državnim organima u donošenju zakonskih propisa, praćenje realizacije preuzetih međunarodnih obaveza, unapređenje saradnje sa organizacijama civilnog društva i razmatrawa pitanja društvenog i ekonomskog položaja osoba sa invaliditetom.

Dana 12. Jula u Palati Srbija održana je konstitutivna sednica Saveta na kojoj je prisustvovao Marko Košutić, direktor MNRO „Plava ptica“ i predsednik Saveza MNRO Vojvodine, koji je imenovan za člana Saveta Vlade za naredne četiri godine.

Savetom predsedava gđa Biljana Barošević pomoćnica ministra za  rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, a članovi saveta su državni sekretari više ministarstava, eminentni stručnjaci i predstavnici najreprezentativnijih organizacija osoba sa invaliditetom.

Na savetu su donete smernice za dalji rad i započet je rad na određivanju konkretnih prioriteta za rad Saveta u 2021 godini te izrada programa rada i izvršena je analiza postojećeg stanja na terenu u odnosu na položaj osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji .

Podelite ovaj članak!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.