Obuka za pokretanje usluge Dnevnog boravka

Trodnevna akreditovana obuka za pokretanje usluge Dnevnog boravka -“ Pokretanje i strukturisanje usluge dnevni boravak“ održana je u Vrbasu od 25.03.-27.03.2024. god. Obuku su držali direktor Marko Košutić, rukovodilac usluge za smeštaj Ivana Zazuljak Papuga i rukovodilac usluge za dnevni boravak Olja Barović.

Obuka je namenjena kako stručnim radnicima, saradnicima u sistemu socijalne zaštite, tako predstavnicima jedinice lokalne samouprave.
Program razvija profesionalne kompetencije stručnih radnika i saradnika za rad u usluzi dnevni boravak, kako u smislu znanja i veština za stručne poslove i direktan rad sa korisnicima tako i one vezane za organizaciju rada, upravljanje uslugom, kao i poslove ugovaranja pružanja usluge i licenciranja usluge socijalne zaštite dnevni boravak.

Koncipiran je tako da učesnicima prenosi nova znanja i usklađen je sa novim tendencijama u oblasti socijalne zaštite i razvoja lokalnih usluga u zajednici. Obuka tangira nove mehanizme razvoja i pružanja usluga koje profesionalci nisu dobili u svom formalnom obrazovanju i koji su relativno novi te je potrebno upoznati zaposlene u sistemu sa novim tendencijama i promenama u socijalnoj zaštiti.

Posebna vrednost programa je što se osim same organizacije usluge intenzivno bavi procesima naručivanja –javne nabavke usluga, finansijskog strukturisanja i održivosti usluge.

Podelite ovaj članak!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.